بدترین اتفاق ممکن برای یک کاربر این است که روزی کامپیوترش را روشن کند و متوجه شود، ویندوز بالا نمی آید. اگر تنها یک بار این اتفاق را تجربه کرده باشید حتما می دانید که چقدر وحشتناک و مایوس کننده است؛ کاربر تمام اطلاعات مربوط به ویندوز را از دست می دهد و باید دوره ای خسته کننده و تکراری را طی کند تا به حالت اولیه بازگردد اما خوشبختانه یک راه حل ساده وجود دارد که شاید خیلی ها از آن غافل باشند؛ استفاده از گزینه ریپیر (Repair) در دی وی دی نصب ویندوز 7.
به گزارش سافت گذر به نقل ازبرترین ها؛ اما اگر به چنین امکانی دسترسی ندارید. هنوز هم راه نجات دیگری وجود دارد اگر قبل از بروز بحران، به فکر راه چاره باشید اگر به مطالب این مطلب دقت کنید می توانید به راحتی یک سی دی نجات ویندوز 7 تهیه کنید تا در زمان بروز مشکل، به راحتی ویندوز خود را بازیابی کنید.
البته بهتر است به آدرس «http://www.macrium.com/reflectfree.aspx» مراجعه کرده یک کپی از ابزار Macrium Reflect Free تهیه کنید تا بتوانید از امکانات شبیه سازی آن استفاده کنید.
1- گام اول
از منوی استارت به بخش کنترل پنل بروید. اگر گزینه View by در حالت Category است روی تیرک کلیک کنید و گزینه Large Icons را انتخاب کنید تا تمام بخش های کنترل پنل را روی صفحه داشته باشید. بخش Backup and Restore را پیدا کنید و با دوبار کلیک چپ، وارد شوید.
2- گام دوم
روی گزینه Create a system repair disc در نوار سمت چپ کلیک کنید تا ابزار موردنظر اجرا شود. اگر این گزینه را پیدا نکردید باید به منوی استارت رفته عبارت recdisc را تایپ کنید تا ابزار موردنظر را پیدا کرده، فعال کنید.
3 – گام سوم
یک سی دی یا دی وی دی خالی وارد درایو مربوط کرده روی تیرک کناری برنامه در بخش Create a system repair disc کلیک کنید تا درایو مربوطه را انتخاب کنید.
4- گام چهارم
روی کلید Create disc کلیک کنید تا سیستم، فایل های لازم را روی دی وی دی کپی کند. این مرحله به سرعت انجام می شود. سپس باید نام Repair disc Windows7 را برای دی وی دی خود انتخاب کنید.
5- گام پنجم
حالا باید دی وی دی نجاتی که تهیه کرده اید را تست کنید. در ابتدا کامپیوتر خود را دوباره راه اندازی کنید و با ایجاد تغییر در بخش BIOS setup سیستم را به گونه ای تنظیم کنید که هنگام بارگذاری از روی دی وی دی بوت شود. برای اجرای این عملیات معمولا باید وقتی کامپیوتر در حال بوت شدن است کلید F8 را نگه دارید.
6- گام ششم
در این مرحله پیامی روی صفحه نقش می بندد که از شما می خواهد با فشاردادن یکی از کلیدهای کی بورد، روند بوت از روی دی وی دی را آغاز کنید. حالا باید گزینه (EMS Enabled) Windows Setup را از منو انتخاب کنید.
7- گام هفتم
پس از انتخاب زبان کی بورد، روی گزینه Next کلیک کنید. در این قسمت باید نوع نصب ویندوز را انتخاب کرده دوباره روی گزینه Next کلیک کنید. اگر ویندوز کامپیوتر شما از دست رفت می توانید با استفاده از این دی وی دی و انتخاب گزینه Startup Repair به طور اتوماتیک ویندوز کامپیوتر خود را بازیابی کنید.
- برترین آنتی ویروس های جهان با قابلیت آپدیت و بروزرسانی از اینترنت
- به همراه آنتی ویروس های پر طرفدار Avast, NOD32, Kaspersky, Bitdefender
- به همراه بوت آنتی ویروس Norton برای ویروس کشی خارج از محیط ویندوز
- نرم افزار مخصوص پاک کردن ویروس Autorun.inf
- به همراه نرم افزار امنیتی و پرطرفدار Norton Internet Security 2012
- سازگاری کامل با ویندوزهای XP / Vista / Seven
- شامل آپدیت های آماده برای کاربرانی که دسترسی به اینترنت پر سرعت ندارند
مبلغ نهایی سفارش با احتساب هزینه پست:
در خرید پستی هزینه سفارش, ارسال با پست پیشتاز: 7000 تومان و ارسال با پست سفارشی: 5000 تومان می باشد - لازم به ذکر است در خرید نقدی ( واریز وجه به حساب فروشنده) سفارش با درصد بالایی( 15% ) تخفیف همراه است و دریافت آن با پست سفارشی 4000 تومان و پیشتاز 5500 میشود. دریافت سفارش با پست پیشتاز 2 الی 4 روز کاری و پست سفارشی 6 الی 8 روز زمان می برد.
برخی از امکانات و قابلیتها:
|
جلسه دوم
پایه دار:
پایه دار معمولى:داراى دو مدل است فیوزى و معمولى
فیوزى پایه دار معمولى فیوزى:کپسولى شکل ورنگ بدنه آن هر رنگى به غیر از کرم که اهم روى آن بوسیله ی حلقه هاى رنگى روى آن خوانده می شود.
طریقه ى تست با اهم متر
(با اهم متر باید بوق بزند مگر اینکه اهم آن بالا باشد)
پایه دار معمولى معمولى: کپسولى شکل ورنگ بدنه آن فقط کرم است که اهم آن از روى حلقه هاى رنگى روى آن خوانده مى شود.
طریقه ى تست با اهم متر
(با اهم متر نباید بوق بزند)
مشکى=0 سبز=5
قهوه اى=1 آبى=6
قرمز=2 بنفش=7
نارنجى=3 خاکسترى=8
زرد=4 سفید=9
تلورانس=
قرمز=2 درصد بیرنگ=20 درصد
طلایى=5 درصد
نقره اى = 10 درصد
خازن=
کارخازن:ذخیره جریان الکتریسیته
1- بدون پایه SMD
داراى دو مدل است الکترولیتى و غیر الکترولیتى
الکترولیتى : (قطبیت دار)
2-پایه دار معمولى
الکترولیتى قطبیت دار:به رنگ هاى مشکى با خط سفید زرد با خط قهوه اى کرم با خط قهواى نارنجى با خط قهوه اى که خط آن نشانه قطب مثبت خازن است و در نقشه خوانى با حرف C نمایش داده مى شود. علامت آن در نقشه خوانى
2-SMD غیر الکترولیتى(بدون قطبیت :قهوه اى خاکسترى و سبز که سرو ته ندارد کنار آن حتما C نوشته شده و روی آن هیچ حرفى نوشته نشده.
تست خازن با اهم متر(با اهم متر نباید بوق بزند اگر بوق ممتد زد باید وقتی جاى پرامپ قرمز ومشکى را جابه جا مى کنیم عدد آن تغییر کند در غیر این صورت سوخته است.
اهم متر
علائم روی اهم متر
نکته:پرامپ مشکى منفى وپرامپ قرمز مثبت
خازن هاى پایه دار داراى دو مدل است
بدون قطبیت(غیر الکترولیتى دارای سه مدل است
1- خازن عدسى 2- خازن پلى استر 3- خازن پلى استایلن
قطبیت دار داراى دو مدل است
AC و DC
خازن بدون قطبیت عدسى:آجرى رنگ شبیه عدس به رنگ هاى آبی- زرد ونارنجى مى باشد که روى آن یک عدد نوشته شده که ظرفیت آن را مشخص مى کند.
خازن بدون قطبیت پلى استر:قهوه اى کتابى شکل وبه شکل افقى روى مدار قرار مى گیرد.
خازن بدون قطبیت پلى استایلن:سبز یشمى است که به شکل عمودى روى برد قرارمی گیرد.
(مستطیل شکل).
خازن قطبیت دار:
DC= بشکه اى یا استوانه اى که با یک خط قطب منفى آن را مشخص مى کند.
قطبیت دار AC =مکعب و مستطیل (تانتالیوم)به رنگ هاى زرد-آبى- مشکى- قرمز- سبزونارنجى وفقط در پاور استفاده می شود.
تا به حال لپ تاپ های زیادی را دیده ایم که از چوب، بامبو، فیبر کربن و حتی شیشه ساخته شده اند. و حالا جایگزین جدیدی برای بدنه پلاستیکی لپ تاپ، از جنس کاغذهای بازیافتی، سعی دارد راه خود را به صنعت کامپیوتر باز کند.
محققان PEGA ماده جدیدی با نام Paper PP Alloy تولید کرده اند که می تواند جایگزینی برای پلاستیک مصرفی در بدنه لپ تاپ ها و دیگر وسایل کامپیوتری امروزی مان باشد. Paper PP در حقیقت نام تجاری محصولی است که با استفاده از ترکیب کاغذهای بازیافتی با پلی پروپیلن (PP) به دست می آید. این ترکیب جدید ماده ای سازگار با محیط زیست و همچنین کاملا محکم، قوی و جایگزینی منعطف برای پلاستیک امروزی است.
آلیاژ Paper PP را می توان با شیوه های قالب ریزی تزریقی قالب گیری کرد، و جالب تر اینکه بدون تغییر در فرآیندهای کاری کارخانه و یا تجهیزات آنها، این کار عملی است. علی رغم اینکه مواد اولیه سازنده Paper PP کاملا قابل بازیافت هستند، اما احتمالا بازیافت دوباره خود این ماده کمی مشکل بوده و فرآیند خاصی را لازم داشته باشد. ولی به هر حال برای محیط زیست بسیار کم ضرر تر از پلاستیک فعلی است
برای کسانی که نت بوک دارند و یا dvd درایوشون خراب شده و یا به هر حال نیاز به نصب ویندوز از راه های غیر از استفاده از dvd درایو دارند،نصب ویندوز از طریق cool disk یا حافظه ی فلش،ساده ترین و کار آمدترین نوع نصب هست.
برای این کار ما نیاز به dvd ویندوز سون و یا Windows 7 ISO داریم به همراه یک فلش حداقل 4GB خالی داریم.در صورتی که از iso استفاده می کنید باید نرم افزار MagicDisc هم داشته باشید.در صورتی که از ویندوز xp استفاده می کنید نیاز به نرم افزار MBRWIZ دارید(چون Diskpart utility در ویندوز XP درایو USB drive را به عنوان یک دیسک نمی شناسد و با این نرم افزار می توانیم یک bootable USB drive بسازیم)
این آموزش 100 درصد کار می کند وتوسط خودم تست شده و هر گونه مشکل را در قسمت نظرات اعلام کنید.
آموزش آماده سازی فلش در ویندوز ویستا :
———————————————-
حافظه ی فلش خود را به دستگاه وصل کنید و مطالب موجود درآن را خالی کنید ،چون باید فرمت شود.
مطمئن باشید که یوزر شما ADMIN هست،در این صورت Start Menu->run->cmd (Open Command Prompt) را باز کنید و موارد زیر را تایپ کنید:
ابتدا DISKPART را تایپ کنید تا به قسمت Microsoft diskpart وارد شوید،مانند شکل زیر:
سپس تایپ کنید LIST DISK تا لیست دیسک های متصل به کامپیوتر شما را نشان دهد.اگر یک هارد دیسک داشته باشید و 1 فلش به کامپیوتر شما وصل باشد،فلش شما Disk 1 خواهد بود.
حال بر این اساس دستورات زیر را یکی یکی وارد کنید :
SELECT DISK 1
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS
(Format process may take few seconds)
ASSIGN
EXITصفحه ی command prompt را نبندید چون هنوز به آن نیاز داریم!
در این مرحله باید اطلاعات موجود در Windows7/Vista DVD را در حافظه ی فلش کپی کنید.
نکته : 1 کامپیوتر دیگر فراهم کنید و این دو کامپیوتر را با هم شبکه کنید،سپس درون درایو dvd rom کامپیوتر دی وی دی ویندوز سون قرار دهید و سپس آن درایو را share کنید و از طریق کامپیوتر دیگر که درایو dvd ندارد،محتویات آن را کپی کنید.
در صورتی که فایل iso را دارید باید از طریق نرم افزار MagicDisc ، Windows 7 iso را به عنوان یک درایو Mount کنید.
از بحث خارج شدیم!
در این مرحله باشد فلش خود را bootable کنید.برای این کار در صورتی که اطلاعات ویندوز 7 در حال حاظر در فلشتان ریخته شده دستور زیر را در همان پنجره ی command وارد کنید :Z:\BOOT\BOOTSECT /NT60 Z:
سپس ENTER بزنید ،که در آن Z نام درایو فلش شماست که باید ببینید چی هست؟
اگر درست بزنید پیغام SUCCES ظاهر می شود و کار تمام است و اکنون شما یک فلش BOOTABLE دارید و کافی است تنظیمات BIOS خود را بر روی شروع از USB قرار دهید تا ویندوز نصب شود.
آموزش نصب در صورتی که شما ویندوز XP دارید:
————————————————-
فلش خود را وارد کنید و آن را فرمت کنیدسپس وارد Cmmandشوید و عبارت زیر را تایپ کنید:
convert i: /fs:ntfs (Where “I” is your USB drive latter
سپس به قسمتی که شما MBRWiz را extracted کردید بروید(تایپ کنید c:\mbrwiz)
سپس دستورات زیر را تایپ کنید :mbrwiz /list (note down disk number of your USB Pen drive)
mbrwiz /disk=X /active=1 (X is Disk Number of your USB Drive)
exitمحتویات ویندوز 7 را روی درایو قرار دهید.
حال باید این درایو را bootable کنید.
با دستورات زیر :J: (Drive letter of Windows 7 iso mounted with demon tool)
CD boot
bootsect /nt60 Y: (Y is drive latter of your USB driveکار تمام است.
اگر به مشکل بر خوردید در همین قسمت نظرات اعلام کنید
این مطلب اختصاصی این سایت می باشد و هر گونه کپی برداری باید با ذکر منبع اعلام شود.عمل به این کار نشانه ی شخصیت شماست.
ویندوز 8 تغییر بزرگی به حساب می آید. سیستم عاملی که هم روی تبلت ها و هم کامپیوترهای شخصی کار می کند. هم با موس و کیبرد کار می کند و هم یک رابط لمسی به نام مترو دارد. دقایقی پیش مایکروسافت نسخه بتای عمومی این سیستم عامل را برای دانلود ارایه کرد. و حالا وقت اش رسید تا با مهم ترین امکانات و تغییرات این سیستم عامل آشنا شوید. پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
Internet Explorer 10...
قبول دارم که اسم این مرورگر وب خاطرات خوشی (اینترنت اکسپلورر 6 و 7) برای خیلی از شما تداعی نمی کند. اما IE10 واقعا سریع، روان و همراه با مقادیر فراوانی سرگرمی و موارد کاربردی در رابط مترو است. سویپ کردن برای جلو و عقب رفتن درصفحات باز شده واقعا احساس راحتی و کارایی خوبی دارد. این مورد به گونه ای است که همه موبایل ها باید برای هدایت کاربر در میان صفحات وب از آن بهره ببرند.
حتی وقتی که مرورگر در حالت Snap در حال کار است، دو بار تپ کردن Zoom in و Zoom out می کند. Snap به حالتی می گویند که پنجره minimize شده و در اندازه کوچک در گوشه صفحه ویندوز به کار خود ادامه می دهد. زوم کردن و جابجایی در طول و عرض صفحه واقعا نرم و روان بوده و همانند عکس العملی که از یک شیئ طبیعی توقع دارید به شما پاسخ می گوید.
زوم معنایی و منطقی یا Semantic Zoom
زوم سمنتیک یا معنایی سازماندهی اپلیکیشن های تان را به راحتی یک بشکن زدن سرو سامان می دهد. با Pinch صفحه، همه tileهای روی صفحه شروع کوچک شده و صفحه زوم اوت می شود، (به ویدیو انتهای مطلب مراجعه کنید) به گونه ای که به تمامی اپلیکیشن ها یکجا در مقابل دیدتان قرار می گیرند و می توانید آنها را از نو ساماندهی کنید. می توانید آیکون یا Tile خاصی را به تنهایی کشیده و جابجا کنید، یا اینکه گروهی از اپلیکیشن ها را جابجا نمایید. با این کار شیوه نمایش برنامه های پرکاربرد در صفحه Start را تعیین می کنید و برای دسترسی به آنها نیازی به اسکرول کردن های بی پایان ندارید.
اپلیکیشن بار یا App Bar
مترو برنامه های کم کاربرد را تبعید می کند، اما می تواند تشخیص دهد که شما برخی اوقات به آن نیاز دارید. بنابراین ویندوز 8 این امکان را فراهم آورده که هنگامی پایین صفحه را به سمت بالا می کشید، از طریق App Bar به این برنامه ها دسترسی داشته باشید. این بهترین راه برای حصول این نتیجه است که هنگامی به برنامه ای نیاز دارید سریعا به آن دست یابید، و هنگامی که لازمش ندارید، دست و پا گیرتان نباشد.
علاوه بر این با سویپ کردن رو به بالای پایین صفحه می توانید در بسیاری از برنامه ها دستورات درونی آنرا مشاهده و استفاده کنید.
مدیریت اپلیکیشن ها و سویچ کردن
در نسخه «پیش نمایش توسعه دهندگان» شما می توانستید بین اپلیکیشن های در حال اجرا در مترو با کشیدن سمت چپ صفحه به سمت وسط، جابجا شده و سویچ کنید. اما در نسخه آزمایشی این عملکرد چند پله بالاتر ایستاده است. شما می توانید یک سویپ یا کشیدن کوچک چپ به راست، گوشه چپ صفحه را داشته باشید، با اینکه با استفاده از موس به گوشه بالا و سمت چپ صفحه رفته و آن را پایین بکشید. حال برنامه های باز را مشاهده خواهید کرد.
برای بستن برنامه ها هم تنها کافی است که آنها را از حالت Snap در منوی باز شده در سمت چپ صفحه به پایین صفحه ویندوز کشیده و رها کنید.
Charms
Charms هم نسبت به نسخه توسعه دهندگان تغییرات فراوانی کرده است. تنها کافی است از سمت راست صفحه سویپ کنید تا تمامی امکانات آن را در دسترس داشته باشید. جایی که به شما اجازه می دهد جستجو کنید، به تنظیمات دسترسی داشته باشید، اطلاعات را با دیگر اپلیکیشن ها به اشتراک بگذارید و بسیاری دیگر از کارهای اینچنینی را انجام دهید. عنصری با نام نمایش دسک تاپ یا show Desktop کلا از ویندوز رخت بر بسته.
فاصله گذاری ها کمی عریض تر شده اند، به گونه ای که همه چیز برای افراد چپ دست و راست دست به راحتی قابل دسترس شده است. اما به شما این امکان را هم می دهد که تسک مورد نظر را سریعا انجام داده و به کار قبلی تان برگردید. برای مثال، هنگامی که Charm تنظیمات را تپ می کنید، صفحه تنظیمات درست همان جایی ظاهر می شود که انگشتان تان قبلا آنجا بوده اند، تا دم دست تان باشند.
SkyDrive و قابلیت های به اشتراک گذاری ویندوز 8
اسکای درایو، سرویسی از مایکروسافت است که فضایی ابری را در اختیار کاربرانش قرار می دهد. آپلود و دانلود فایل ها از اسکای درایو توسط کامپیوتر های مختلف برای کاربران مایکروسافت امکان پذیر است.
نسخه جدید اسکای درایو مایکروسافت، یکی از صریح ترین پاسخ ها به iCloud اپل است. با وجود ایراداتی که بر SkyDrive وارد می شود، اما در برخی موارد و تنظیمات، حتی پرقدرت تر از iCloud ظاهر شده است.
شما می توانید توسط این قابلیت هر نوع فایلی را در فضای عرضه شده آپلود کرده و در فضای عمومی، به اشتراک بگذارید. مایکروسافت به توسعه دهندگان اجازه اضافه کردن قابلیت ها و اپلیکشن های اضافه را داده است و بدین ترتیب یکی از بخش های جذاب که در به صورت ادغام شده در سیستم عامل وجود دارد همین SkyDrive است.
برای مثال در ویندوز 8 بخشی وجود دارد که امکان به اشتراک گذاری و آپلود سریع فایل ها را امکان پذیر می کند. همچنین امکان ضمیمه کردن فایل به ایمیل، و یا به اشتراک گذاری یک صفحه در اینترنت اکسپلورر از قابلیت های اشاره شده هستند.
البته این فقط شروع کار است، باید منتظر نرم افزارهای جانبی که از جانب برنامه نویسان ویندوز عرضه خواهند شد باشیم تا از این سرویس مایکروسافت نهایت بهره را برده باشیم.
دکمه Start
مایکروسافت کلید Start را در رابط کاربری دیداری ویندوز 8 ناپدید کرده است! اگر تصور می کنید می توانید طبق سنت قدیمیای که از ویندوز 95 با این سیستم عامل بوده، با موس، روی یک کلید استارت در گوشه ی پایینی صفحه کلیک کنید، در اشتباهید.
شاید مهمترین دلیل این مساله تغییر بنیادی در ظاهر این ویندوز است. در این نمای جدید، شاید واقعاً امکان جای دادن یک کلید استارت گرافیکی در ظاهر ویندوز وجود نداشته است.
البته با فشردن کلید فیزیکی استارت (کلید لوگوی ویندوز روی کیبرد) در کامپیوتر و کلید مخصوصی که در تبلت های مجهز به این ویندوز، یک منوی Start به صورت تمام صفحه ظاهر خواهد شد. با استفاده از این منو، می توانید به برخی اپلیکیشن های نصب شده بر روی ویندوزتان دسترسی داشته باشید.
اپلیکیشن ها:
مایکروسافت تعدادی از اپلیکیشن های دارای رابط کاربری مترو را به صورت پیش فرض در نسخه بتا همراه کرده است و می توانید تعداد بیشتری را هم از فروشگاه ویندوز 8 دانلود کنید. (همه به صورت رایگان) نرم افزارها در وضعیت تمام صفحه با سرعت بسیار خوبی اجرا می شوند. اگر بتوانید این نسخه از ویندوز را روی یک تبلت امتحان کنید متوجه می شوید که حرکات لمسی بسیار خوب و روان کار می کنند.
اگر در وضعیت مترو و روی تبلت با این سیستم عامل کار کنید همه چیز بسیار خوب است. حرکات لمسی کمی پیچیده تر نسبت به دیگر سیستم عامل ها هستند اما خلاقیت های جالبی به همراه دارند.
وقتی به حالت دسکتاپ این سیستم عامل می روید (که احتمالا این کار را زیاد هم انجام می دهید) اوضاع کمی متفاوت می شود. در ویندوز 7 شما هر نرم افزاری که میخواهید فعال کنید را از لیست درون Taskbar انتخاب می کنید. اما در ویندوز جدید باید به گوشه سمت چپ بروید و قسمتی را به پایین کشیده و بگردید که دنبال کدام پنجره بودید. هر چند می توانید این اپلیکیشن ها را در سمت راست صفحه به صورت داک شده در بیاورید.
به طور کل به نظر می رسد ویندوز 8 هم علاقه زیادی دارد که تمام اپلیکیشن ها به صورت تمام صفحه اجرا کند. اما این برای کسانی که عادت دارند پنجره های زیادی را کنار یکدیگر داشته باشند زیاد جالب نیست. روش باز نگه داشتن تعداد زیادی پنجره و مرتب کردن آنها با موس همانطور که دوست دارید در این سیستم عامل آنقدرها در دسترس تان نیست.
فراموش نکنید هنوز چندین ماه تا ارایه نسخه نهایی این سیستم عامل باقی مانده و مایکروسافت هنوز مشکلات زیادی را در این سیستم عامل برطرف خواهد کرد. امروز شاهد تغییرات و پیشرفت های زیادی بودیم. باید منتظر باشیم تا ببینیم نسخه RC و در نهایت نسخه اصلی چقدر کاربران را راضی خواهد کرد.
ممکن است بسیاری از دوستان و خوانندگان این مطلب، داغ دیده ویندوز ویستا باشند. ویستا با آن همه عظمت، رنگ و لعاب و هیاهو به بازارهای جهانی وارد شد و در مدت کوتاهی همه دلبریهایش تبدیل به دلفریبی شد. قصد ندارم بگویم مایکروسافت معایب ویستا را پشت رنگ و لعاب آن پنهان کرده است، تمام ضعفهای ویستا کاریست ناخواسته و پیدایش آنها از روی عمد نبوده اما در واقع ویستا بزودی کنار گذاشته خواهد شد و بسیاری از کاربران آن باید چشم انتظار سیستمعامل دیگری باشند.
اولین سیستمعامل ویندوز مایکروسافت ویندوز 95 بود و سپس ویندوز 98 و ME و ویندوز NT و مدتی ویندوز 2000 و XP و همفتمین سیستمعامل آن، اکنون ویندوز 7 است.
لابد سئوال میکنید که ویندوز ویستا چرا در این بین نیست. من تصور میکنم مایکروسافت برای اینکه در کارنامه سیستمعاملهای خود از ویستا نامی برده نشود و کارنامه خود را خراب نکند، آن را در بین آنها جای نداده تا تصویری از ویستا در میان سیستمعاملها باقی نماند، از این رو نام ویستا از بین رفته است. اکنون زمان آن فرا رسیده تا بگوییم نسخه کامل ویندوز 7، فرزند خلف مایکروسافت بزودی به بازارهای جهانی خواهد آمد و دلگیری کاربران از ویندوز ویستا را خواهد شست. با توجه به انتشار مقالات مختلف از ویژگیهای ویندوز 7 از نکات تکراری و مختصر صرفنظر و یا آنها را به صورت کاملتری توضیح خواهم داد.
ویندوز 7 را به چند دلیل میتوانید جایگزین ویستا کنید:
1- UAC مهربانتر شده است
UAC یا همان User Account Control یکی از تکنیکهای جدید مایکروسافت است و قرار بود امنیت ویندوز ویستا را بیشتر از دیگر ویندوزها تضمین کند، اما وجود آن کاربران را آزار میداد. سئوالهای پی در پی قبل از اجرا شدن هر برنامه برای کاربران خوشایند نبود اما ویندوز 7 نیز بدون این تکنیک ساخته نشده بلکه در آن بهینهسازی صورت گرفته است به طوری که رفتارهای کاربر که باعث ایجاد تغییر در سیستم میشود را UAC اجازه ادامه کار خواهد داد و تنها زمانی که برنامهای بدون درخواست کاربر سعی بر ایجاد تغییر در سیستم را داشته باشد از کاربر برای تایید آن سئوال خواهد شد.
2- همزیستی کامل با کارتهای گرافیکی
ویندوز XP با اکثر کارتهای گرافیکی سازگاری داشت. رایانه شخصی من دارای 3 کارت گرافیک است: NVidia و ATI و Matrox، ویندوز XP به راحتی میتوانست تصویر desktop را بکشد و در سه مانیتور به راحتی برایم نمایش دهد. زمانی که ویندوز را به ویستا تغییر دادم متوجه شدم که دیگر نمیتوانم از چند مانیتور استفاده کنم. زمانی که مشکل را با مایکروسافت درمیان گذاشتم آنها به من پیشنهاد دادند برای استفاده از این قابلیت ویندوز باید هر سه کارت گرافیک را از یک مدل و مارک انتخاب کنم و از قابلیت گذشته ویندوز XP دیگر خبری نبود. اما ویندوز 7 مشکل ویندوز ویستا را ندارد و امکان کشیدن تصویر توسط سه کارت گرافیک ناهماهنگ و با مارکهای مختلف را به ویندوز مایکروسافت برگردانده، قابلیتی که در ویندوز XP وجود داشت و در ویندوز ویستا وجود نداشت.
3- ابزارهای بی مصرف
ویندوز ویستا دارای ابزارهای جانبی فراوانی بود. از آن جمله برنامه تماسها، برنامه اصلاح تصاویر و برنامه تقویم روزانه و ابزارهای دیگر از این قبیل، این موضوع برای سازندگان این برنامهها خوشایند نبود و ویستا آنها را به رایگان در اختیار کاربران قرار میداد. البته آنها برنامههای کاربردی کامل و کافی نبودند و توام با مشکل مواجه بودند. ویندوز 7 اینگونه ابزارهای اضافی را ندارد و آنها را به صورت رایگان در سایت خود قرار داده تا کاربران آنها را دانلود و نصب کنند، با این حرکت مایکروسافت به کاربرانش حق انتخاب داده که از برنامههای ارائه شده این شرکت استفاده کننده یا مانند ویندوز XP از برنامههای دیگر شرکتهای نرمافزاری
4- بهینهسازی مدت زمان بارگذاری
دیگر ویژگی ویندوز 7 نسبت به ویندوز ویستا مدت زمان بارگذاری آن است. معمولا کاربران خانگی در انتهای روز سیستم خود را خاموش میکنند و روز بعد برای شروع کار سیستم را روشن میکنند. مدت زمان به دلیل طولانی بودن مدت زمان انتظار برای بارگذاری ویندوز ویستا این مسئله برای کاربران ویستا آزار دهنده شده است، از این رو سخنگوی مایکروسافت، به هدف این شرکت، یعنی پایین بردن مدت زمان بارگذاری ویندوز 7 نسبت به ویندوز ویستا در سخنان خود اشاره کرده است. وی گفته است در حال حاضر ویندوز 7 بتا در مدت زمان 15 ثانیه بارگذاری میشود اما ویندوز ویستا مدت زمان دو برابر را برای بارگذاری طی میکند، همچنین این سخنگو افزوده است که هدف اصلی آنها نگه داشتن ویندوز 7 نسخه اصلی در مدت زمان نسخه بتا است و در صورت تغییر احتمالی در آن به هر حال ویندوز 7 از ویندوز ویستا سریعتر بارگذاری خواهد شد.
5- کنترل پیغامهای ویندوز
در ویندوز XP و ویستا شما قادر بودید پیغامهایی که به صورت بالن در system try ظاهر میشد را غیرفعال کنید در حالی که بسیاری از اینگونه پیغامها بسیار حساس بودند و کاربر از آنها غافل میشد. در ویندوز 7 این اشتباه برطرف شده، به طوری که به کاربر اجازه داده میشود که چه نوع پیامی و از کدام نرمافزار غیرفعال یا فعال شود. به تصویر 1 توجه کنید:
- بهینهسازی پنجره پیغامهای امنیتی
در ویندوز ویستا چندین آیکن مربوط به پیغامهای امنیتی داشتید که از طریق System Try قابل مشاهده بودند و برای هر تنظیم و پیغام امنیتی میبایست یک پنجره جداگانه باز میشد و این برای کاربر خستهکننده بود اما در ویندوز 7 همانگونه که در شکل 2 قابل مشاهده است برای تنظیمات دیواره آتش و ویندوز Defender و بروزرسانی ویندوز و سایر تنظیمات و موارد دیگر همگی در یک پنجره قابل مشاهده است. با کلیک کردن بر روی گزینه Open Action Center میتوانید تنظیمات دلخواه و مطمئنی برای ویندوز خود انتخاب کنید مانند: فعال یا غیرفعال بودن بروزرسانی ویندوز، فعال یا غیرفعال بودن دیواره آتش و یا اینکه ضدویروس بر روی سیستم شما نصب شده است یا خیر و ...مطابق تصویر3
7- چیدمان پنجرهها در کنار هم
ممکن است زمانی لازم باشد که پنجرههای باز شده خود را در ویندوز در کنار هم قرار دهید. مثلا زمانی که میخواهید 2 فایل متنی را با یکدیگر مقایسه کنید و یا زمانی که برنامهای در حال اجرا است و شما میخواهید به کار دیگری رسیدگی کنید و از برنامه در حال اجرا نیز غافل نشوید. در دیگر نسخههای ویندوز این عمل برای یک یا چند پنجره از دیگر پنجرهها باید به صورت دستی انجام میشد اما در ویندوز 7 به سادگی میتوانید با درگ پنجره به هر گوشه از تصویر آن را در پیش روی خود ببینید و پنجره به صورت اتوماتیک تغییر اندازه میدهد با توجه به تصویر 4 متوجه این قابلیت خواهید شد.
8- دسترسی آسانتر به شبکه خانگی
برای کاربران خانگی بدون داشتن دانش فنی از شبکه عملیات ایجاد شبکه محلی در ویندوز ویستا بین یک یا چند کامپیوتر کاری دشوار است. ویندوز 7 این مشکل را از پیش پای آنها برداشته است. آنها به راحتی میتوانند با ساخت یک گروه محلی در بین کامپیوترها یکدیگر را به سادگی در شبکه محلی پیدا کنند و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند. حتی مدیاپلیر ویندوز 7 نیز میتواند با بهرهگیری از شبکه به وجود آمده برای آلبومهای موسیقی به اشتراک گذاشته شده لیست بسازد و آنها را پخش کند. همچنین اتصال به شبکه بیسیم نیز تنها با کلیک بر روی آیکون وای- فای از system try و انتخاب شبکه از لیست ختم میشود، این کوتاهترین راه ممکن اتصال به شبکه بیسیم به نظر میرسد تا باز کردن پنجره و ساخت connection بین شما و شبکه بیسیم در ویندوز ویستا!
9- معنی واقعی Taskbar
این بار ظاهر این قسمت در ویندوز دستخوش تغییرات اساسی شده است. به طور مثال در ویندوز و با کلیک برو روی آیکون مرورگر اینترنت در Taskbar قادر بودید صفحات باز را در یک لیست کوچک آنها را مشاهده کنید. در ویندوز 7 این لیست با سایز بزرگتر و همراه با آیکون مربوط به آن صفحه آمده است. این تنها تغییر نیست، مثلا اگر در یکی از پنجرهها فیلمی در حال پخش شدن است در این لیست نیز فیلم را در حالت نمایش به شما نشان میدهد و یا زمانی که شما روی آیکون مرورگر اینترنت در Taskbar کلیک راست را میزنید میتوانید تاریخچهای از سایتهای مرور شده را نیز مشاهده کنید، با توجه به تصویر 5 این گزینه قابل مشاهده است.
نسخههای پیش از عرضه ویندوز7 تاکنون تاثیر مناسبی روی مخاطب گذاشتهاند، بازدهی، پایداری و قابلیت استفاده در ویندوز هفت بسیار بهتر شده است. تطابق سختافزاری، بزرگترین مشکلی که ویندوز ویستا با مشتریان داشت، برداشته شده است. ویندوز7 کوچکتر و سبکتر از ویندوز ویستا است. Windows 7 بهتر و موثرتر میتواند از منابعسیستمی و حافظهها استفاده کند و ظاهر آن آنقدر جذاب است که هواداران ویندوز شرمنده هواداران مک نشوند.
بدون شک ویندوز 7 قویترین سیستم عامل مایکروسافت در سالهای اخیر است و باز هم بدون شک بالاخره ما بهسراغ آن خواهیم رفت.
کاربران XP احتمالا بخواهند که این بار را بپرند، دلایل زیادی برای اینکار وجود دارد. سیستمهای قدیمیتر مثل ویستا سختافزار را خجالتزده نمی کنند و اکسپی از ظاهری پیر رنج می برد و قابلیتهای امنیتی بسیار پایینی دارد و بهسرعت پشتیبانی مایکروسافت را هم از دست خواهد داد. مایکروسافت با فروش آن دیگر پول زیادی بهدست نمی آورد و دیگر نباید به سراغ ایکس پی رفت، حالا هر چقدر هم که ویندوز ایکسپی ویندوز خوبی باشد، نمیتوان از یک کمپانی چند صد میلیارد دلاری انتظار داشت که تا ابد یک سیستم خوب را بفروشد و به سود کمتر از ایدهآل قانع شود. دوران اکسپی سرآمده است.
شرکتهای تجاری که به ویندوز 7 اریجینال نیاز دارند نیز از طرف دیگر، باید فکر هزینه گزاف و پیچیده ویندوز در شبکههای پیچدرپیچ سازمانیشان را بکنند.
برخلاف برنامههای کاربردی، سیستمهای عامل جدید بهندرت بهسراغ عملکرد بهتر میروند. سازمانها هم بهدنبال این هستند که هزینههای اضافه را کم کنند و اگر بخواهند پروژهای تعریف کنند که سیستمعامل جدیدتری داشته باشند و در مقابل، هیچ عملکرد بهتری نصیبشان نشود، کدام مدیرعاملی پای برگه تایید را امضا خواهد کرد؟
اگر شما سیستمی دارید که با ویندوز ویستا کار میکند، هیچ دلیل فنی، منطقی، احساسی و ... وجود ندارد که نخواهید به ویندوز 7 بروید. خاموش کردن User Account Control در ویندوز 7، بسیار بهتر و سادهتر است. برنامههایی که درست رفتار نمیکنند، هنگ نمیکنند، روی کار شما برای دیگر برنامهها تاثیر نمیگذاشند و حتما تعجب خواهید کرد که دستگاههایی که در ویستا کار نمیکردند، در ویندوز 7 پشتیبانی شدهاند. برنامههایی که با فرمت ویندوز ایکس پی 32 بیتی نوشته شدهاند، میتوانند بدون هیچ مشکلی کار کنند، در صورتی که برنامههایی که نیاز به دسترسی مدیریت دارند، در حالت حفاظت شده و مجازی ویندوز ایکس پی اجرا میشوند، فکر همه جای این کار شده است.
بزرگترین دغدغه ارتقا از ویندوز ویستا به هفت، شاید برای کاربران خارج از کشور، مساله هزینه 150 دلاری آن باشد، ولی برای ما که احتمالا بهزودی (با کمال تاسف) بهمبلغ 2000 تومان میشود، خرید، حتی این مشکل هم برای بهروز بودن وجود ندارد. از طرف دیگر، ضعفهای ویستا و کندیهای گاه و بیگاه آن، حتی از ویروسها و جاسوسافزارها هم بدتر است.
تقریبا تمام اهالی فن معتقدند که ویستا بدترین سیستمعاملی است که تاکنون تولید شده است.
شاید بهترین گزینه در حال حاضر برای کاربران ویندوز ایکس پی، که کامپیوترهایی قدیمی دارند و دست کم یک هارد 500 گیگابایتی و 2 گیگابایت رم روی آن نصب کنند. قیمت هارد و رم تا بهحال اینقدر ارزان نبوده و بهترین فرصت برای اینکار همین الان است. بعد از اینکار، تنها کافی است یک ویندوز 7 کنار ایکس پی خود نصب کنید و بهمرور برنامهها و پروندهها را به آن منتقل کنید تا 22 اکتبر از راه برسد. حتی اگر زمانی خواستید بازی کنید که ویندوز ایکس پی گزینه مناسبتری در اختیارتان قرار میداد، سری هم به آن ویندوز میزنید.
حداقل:
حاظه (RAM) : یک گیگابایت
پردازنده (CPU) : تک پردازنده 1 گیگاهرتزی
فضای هارد (HDD): میزان 16 گیگابایت فضای خالی
گرافیک (VGA) : میزان 128 مگابایت با پشتیبانی DirectX 9.0 (برای فعال شدن Aero)
درایو نوری (ODD) : دی وی دی رام
شبکه (Network) : اتصال به اینترنت برای دریافت به روز رسانی ها
خوب:
حاظه (RAM) : میزان 2 گیگابایت
پردازنده (CPU) : دو پردازنده 3 گیگاهرتزی
فضای هارد (HDD): میزان 16 گیگابایت فضای خالی
گرافیک (VGA) : میزان 256 مگابایت مستقل با پشتیبانی DirectX 9.0 (برای فعال شدن Aero)
درایو نوری (ODD) : دی وی دی رام
شبکه (Network) : اتصال به اینترنت برای دریافت به روز رسانی ها
عالی:
حاظه (RAM) : میزان 4 گیگابایت به صورت 2 کانال
پردازنده (CPU) : چهار پردازنده 2.44 گیگاهرتزی (مثل Intel Q6600)
فضای هارد (HDD): میزان 20 گیگابایت فضای خالی
گرافیک (VGA) : میزان 768 مگابایت مستقل با پشتیبانی DirectX 10.1
درایو نوری (ODD) : دی وی دی رایتر
شبکه (Network) : اتصال به اینترنت برای دریافت به روز رسانی ها
یا کار کردن در محیط ساده ویندوز 7 برای شما مشکل است!؟ از این پس میتوانید با استفاده از این میانبرها خیلی سریعتر به اهداف خود دسترسی پیدا کنید:
محیط عمومی
Win+Up : کمینه کردن پنجره جاری
Win+Down : بازیابی / کمینه کردن پنجره جاری
Win+Left : چینش پنجره جاری در سمت چپ صفحه
Win+Right : چینش پنجره جاری در سمت راست صفحه
Win+Shift+Left : حرکت به مانیتور سمت چپ
Win+Shift+Right : حرکت به مانیتور سمت راست
Win+Home : کمینه کردن/ بیشینه کردن همه پنجره های بجز پنجره جاری
Win+T : تمرکز در بروی آیکون های سوپربار از آیکون سمت راست
Win+Shift+T : تمرکز در بروی آیکون های سوپربار آیکون سمت چپ
Win+Space : پیش نمایش همه پنجره ها
Win+G : نمایش گدجت ها بر روی همه پنجره های جاری
Win+P : تنظیمات سایر نمایشگرهای متصل
Win+X : مرکز موبیلیتی
Win+n : اجرای n امین برنامه سوپربار
Win + +: افزایش زوم
Win + - : کاهش زوم
Win + U : مرکز استفاده آسان از ویندوز
Win + R : نمایش پنجره اجرا
Win + E : نمایش مرکز اسناد کاربر
Win + D : نمایش صفحه دسکتاپ
Win + F : نمایش جستجوگر ویندوز
Win + L : قفل کردن محیط جاری ویندوز
Win + M : کمینه کردن پنجره جاری
Win + B : نمایش آیکون های مخفی در کنار ساعت
Win + Tab : پیش نمایش پنجره ها به صورت فضایی
ALT + Tab : پیش نمایش پنجره ها به صورت مسطح
ویندوز اکسپلورر
ALT+P : نمایش پنل پیش نمایش
محیط سوپربار
Shift + Click : بازکردن کپی جدید از برنامه
Middle Click : بازکردن کپی جدید از برنامه
Ctrl + Shift + Click : بازکردن کپی جدید از برنامه تحت اَدمین
Shift + Right Click (if Group) : بازیابی همه / کمینه کردن همه / بستن همه
Shift + Right Click (if Once) : بازیابی / جابجایی / اندازه / کمینه / بیشینه /بستن
Ctrl + Click (if Group) : جابجایی بین پنچره های گروه