شرکت Intel روز گذشته اولین سری از نسل سوم پردازنده های Ivy Bridg خودش را که مجهز به ترانزیستورهای سه بعدی هم هستند، به بازار معرفی کرده است.
این چیپ های جدید در واقع اولین محصولات 22 نانومتری جهان به حساب می آیند و چهار هسته ای هستند. این پردازنده ها قرار است از آخرین روزهای بهار امسال به صورت رسمی روانه بازار شوند.
«پل اوتلینی» مدیرعامل این شرکت قبلا گفته بود که سری جدید پردازنده های Ivy Bridg بیشتر در کامپیوترهای دسک تاپ به کار خواهند رفت و شرکت Apple انتظار دارد از این تراشه ها در مدل های جدید MacBook Pro خودش استفاده کند. طبق اعلام مسوولان این شرکت این پردازنده های جدید عملکردی تا 20 درصد سریع تر از مدل های قبلی داشته و مصرف انرژی آنها هم تا 20 درصد کمتر است. آنها اعلام کرده اند که برای طراحی و ساخت این پردازنده های جدید حدود 11 سال زمان صرف شده است.
با کاهش شدید موجودی مینی لپ تاپ و لپ تاپ ها، تصور گروهی این بود که بازار خرید و فروش تبلت، آن هم از نوع ارزان قیمت آن رونق می گیرد. اما چنین اتفاقی نیفتاد و در بازار خرید و فروش این کالا هم شاهد رکود و بی رونقی هستیم.
در رابطه با وضعیت بازار این کالا گفت وگوی کوتاهی با سامانی، یکی از فعالان بازار داشتیم که می خوانید:
شنیده می شود با وجود پیش بینی گروهی از فعالان بازار، مبنی بر رشد تقاضا برای تبلت ها در پی کاهش موجودی مینی لپ تاپ و لپ تاپ ها، این اتفاق نیفتاد و در بازار تبلت با کاهش تقاضا مواجه هستیم. نظر شما در این باره چیست؟
بله درست است. تا پیش از این (یعنی زمانی که وضعیت بازار کامپیوتر وخیم نشده بود) تصور می شد، بازار خرید و فروش تبلت با عرضه نمونه های ارزان قیمت رونق گیرد و حتی گروهی پیش بینی کردند که تبلت ها جایگزین مینی لپ تاپ ها شوند. اما این اتفاق نیفتاد و اینک با وجود کاهش شدید موجودی مینی لپ تاپ و لپ تاپ ها بازار تبلت رونق نگرفته است.
آیا در مورد تبلت ها هم با رشد قیمت مواجه بوده ایم؟
بله و یکی از دلایل عدم موفقیت تبلت ها، آن هم در شرایطی که بازار مینی لپ تاپ در خاموشی به سر می برد همین رشد قیمت تبلت ها باشد.
میزان رشد قیمت ها در چه حد بوده است؟
در حدود 30 تا 60 درصد طی شش ماه اخیر.
گوگل، لیستی از 10 کشور برتر دنیا در زمینه اینترنت موبایل و اینترنت دسک تاپ را منتشر کرد. اوایل ماه جاری شرکت گوگل سرعت اینترنت موبایل و اینترنت دسکتاپ را در 50 کشور دنیا اندازه گیری کرد. این اندازه گیری مربوط به سرعت بارگذاری صفحات وب می باشد که در کامپیوترها و موبایل ها انجام شده است.
در صدر جدول مربوط به سرعت اینترنت دسکتاپ، نام کشور اسلواکی به چشم می خورد که میانگین بارگذاری صفحات در آن 3/3 ثانیه می باشد. کمترین سرعت در بین این 50 کشور، مربوط به اندونزی می باشد که میانگین زمان بارگذاری صفحات در آن 3/20
ثانیه است.
در زمینه اینترنت موبایل و سرعت بارگذاری صفحات، کره جنوبی در صدر جدول قرار دارد که میانگین زمان بارگذاری صفحات 8/4 ثانیه اندازه گیری شده است. به گزارش بولتن نیوز آخرین کشوری که در لیست 50 تایی گوگل در زمینه اینترنت موبایل قرار گرفته است، همسایه جنوبی کشور ما یعنی امارات متحده عربی است. میانگین زمان بارگذاری صفحات در این کشور حدود 7/26 ثانیه اندازه گیری
شده است.
ایسوس یک لپ تاپ صفحه بزرگ را برای کاربرانی که مشتاق به استفاده از این لپ تاپ ها هستند به بازار عرضه کرده است.
این لپ تاپ که علاوه بر اینکه به صفحه نمایش بزرگ .4/18 اینچی مجهز است، دارای ویژگی هایی چون، طراحی ظاهری زیبا است.
لپ تاپ مذکور که در ردیف باقابلیت های بازار هم قرار دارد به پردازنده Intel 740QM 1.73GHz Core i7 2.93 GHz، رم هشت گیگابایتی از نوع DDRIII و دو عدد هاردیسک 500 گیگابایتی با سرعت 5400 دور در دقیقه مجهز است.
کارت گرافیک این لپ تاپ حرفه ای هم Nvidia GeForce GT335M DDR3 VRAM 1024 MB UpTo 4096 MB است.
در مورد صفحه نمایش این لپ تاپ باید بگوییم که صفحه نمایش 4/18 اینچی Full HD 1080p این دستگاه دارای ضریب ابعاد 16:9 بوده و زاویه دید بسیار بالایی داشته و تصاویری بسیار شفاف، روشن و زیبا تولید می کند. البته متاسفانه صفحه نمایش به صورت براق بوده به همین دلیل کار کردن با آن در زیر تابش مستقیم نور آفتاب خیلی راحت نیست.
از لحاظ پورت ها هم، NX90 بسیار کامل است. این لپ تاپ دارای دو پورت USB 3.0، یک پورت USB 2.0، یک پورت ترکیبی USB eSATA، پورت HDMI، پورت VGA، پورت شبکه، و یک Blu-ray مجهز است. همچنین در بالای صفحه نمایش یک وب کم 2 مگاپیکسلی وجود دارد.
تجهیز به BlueRay، شبکه بی سیم Wireless، باتری شش سلولی 5600mAh 63Whrs Lithium-Ion Battery و... از سایر ویژگی های این لپ تاپ است.
در مجموع NX90 لپ تاپی شکیل است که می تواند نظر کاربران حرفه ای و به ویژه دوستار به موسیقی را به خود جلب کند. علت هم به کار بردن اسپیکرهای قدرتمند در این لپ تاپ است. شاید بکار بردن لغت «لپ تاپ» برای چنین دستگاهی زیاد مناسب نباشد و بیشتر می توان آن را یک کامپیوتر رومیزی دانست. به بیان بهتر NX90 ترکیبی از کامپیوتر، لپ تاپ، تلویزیون و سیستم صوتی استریو است و به جرات یکی از بهترین دستگاه های دیجیتال موجود در بازار است.
در مجموع، کیفیت بالای ساخت، طراحی بسیار شیک و مدرن با بدنه آینه ای زیبا، تجهیز به اسپیکرهای با کیفیت و قدرتمند، استفاده از دو تاچ پد در دو طرف صفحه کلید، تجهیز به دو هارد دیسک مجزای 500 گیگابایتی، عملکرد قوی با برخورداری از پردازنده Intel Core i7 و حافظه رم و هارددیسک با ظرفیت بالا، تجهیز به صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت Full-HD از نقاط قوت و در مقابل وزن زیاد و عدم تجهیز کیبورد به نور پس زمینه از نقاط ضعف این لپ تاپ است.
این لپ تاپ 3/4 کیلوگرمی با قیمتی حدود دو میلیون و 650 هزار تومان و با ضمانت شرکت ویستا به بازار عرضه شده است.
اگر چه بازار خرید و فروش لپ تاپ همچنان روزهای بی رونقی را سپری می کند و موجودی لپ تاپ ها (به ویژه نمونه هایی با میانگین قیمت یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار تومان) در بازار روز به روز در حال کاهش است، اما با این حال فعالان بازار دست روی دست نگذاشته و برای واردات مدل های جدید به بازار اقدام کرده اند.
مدل هایی که اگر چه اکثرا قیمت های بالایی دارند، اما به هر حال تا حدودی هرچند اندک باعث می شوند حال و هوای بازار تغییر کرده و پای افرادی که اخبار محصولات جدید به بازار را پیگیری می کنند، به بازار باز کند. فعالان بازار می گویند، اگر چه این احتمال وجود دارد که لپ تاپ های تازه وارد و البته گران قیمت مخاطبان چندانی در بازار نداشته باشند؛ اما ما ناچاریم برای حفظ حیات بازار مدل های جدید را به بازار عرضه کنیم.
تازه واردهایی که خاک می خورند
شاید بگویید در زمانی که کسبه بازار از سختی شرایط واردات لپ تاپ گله و شکایت دارند، این مدل های جدید چگونه وارد بازار شده اند؟ فعالان بازار در این زمینه می گویند، محموله های وارد شده سفارش هایی هستند که طی ماه های قبل ثبت شده اند و اکنون به تازگی به دست واردکنندگان لپ تاپ رسیده اند.
محمد نعیمی، یکی از فعالان بازار در این باره می گوید: با توجه به سختی شرایط واردات و گشایش اعتبار برای واردات کالا و همچنین محدودیت هایی که واردکنندگان لپ تاپ برای ثبت سفارش دارند، واردات این لپ تاپ ها با یک تاخیر چند ماهه صورت گرفته است و این مدل ها در حقیقت نمونه هایی هستند که حدود سه تا چهار ماه قبل در ردیف تازه واردهای بازار جهانی بودند.
این فعال بازار می گوید: این تاخیر زمانی برای واردات محصولات جدید برای بازار ما بسیار خطرناک است. ولی چاره ای جز این نیست و باید با شرایط کنار آمد. به گفته وی، بهترین کار در این شرایط این است که از حداقل امکانات استفاده کرد و جلوی نابودی بازار را گرفت. رجبی یکی دیگر از فعالان بازار هم می گوید: مدل هایی که به تازگی وارد بازار شده اند؛ اگرچه همپای تازه واردهای جهانی به بازار ما نرسیده اند، اما به هر حال ورود با تاخیر این مدل ها می تواند تاثیر مثبتی روی بازار بگذارد.
معرفی تازه واردهای بازار لپ تاپ
بسیاری از برندهای موجود در بازار چندین نمونه جدید طی دو تا چهار هفته اخیر وارد بازار کرده اند. سونی، آی بی ام لنوو، فوجیتسو زیمنس، ایسوس، ایسر، ام اس آی و اچ پی از برندهایی هستند که نمونه هایی از لپ تاپ های جدید را وارد بازار کرده اند. البته تعدادی از شرکت هایی که عنوان نمایندگی فروش را بر خود نهاده اند، از ارائه قیمت برای محصولات خود خودداری می کنند و می گویند، با توجه به نوسانات نرخ ارز قیمت ها باید لحظه ای با نرخ دلار محاسبه شوند و امکان اعلام قیمت روزانه به مشتری وجود ندارد.
با این حال در اینجا ما به معرفی تعدادی از این لپ تاپ های جدید می پردازیم:
سونی
فعالان بازار می گویند در بین برندهای موجود در بازار، سونی از برندهایی است که طی ماه های اخیر با سرعت بیشتری نسبت به سایرین مدل های جدید را وارد بازار عرضه کرده است. گروهی نیز می گویند این شرکت توانسته است بیش از سایر برندها در تامین موجودی برندهایش موفق باشد.
به هر حال از این خانواده مدل های YB35،YB36،Z227 وSB35 جزو مدل های تازه واردی هستند که این اواخر وارد بازار شده اند.
این شرکت همچنین به تازگی دو مدل اولترا بوک به بازار جهانی عرضه کرده است که با نام های VIO T13 و VIO T11 معرفی شده اند.
اچ پی
اچ پی که مدت ها بود در زمینه عرضه مدل های جدید به بازار حرکتی نکرده بود این اواخر با مــدل هـــای DV6-6B90 و
DV6-6B80 در بازار لپ تاپ عرض اندام کرده است.
این لپ تاپ ها به صفحه نمایش های 6/15 اینچی مجهزند و پردازنده آنها هم از نوع INTEL CORE I7
است.
کارت گرافیکی هر دو مدل نیز AMD Radeon HD 6770M DDR5 2048 MB UpTo 5345 MB است. این لپ تاپ ها به ترتیب با قیمتی حدود دو میلیون و 280 و دو میلیون تومان به بازار عرضه شده اند.
ام اس آی
ام اس آی هم پس از مدت ها دو لپ تاپ جدید و البته فوق حرفه ای وارد بازار داخلی کرده است. این دولپ تاپ که به طور محدود طی هفته گذشته وارد بازار شده اند با نام های GT60 و GT70 شناخته می شوند و قیمتی حدود چهار میلیون و 320 هزار تومان دارند.
لپ تاپ های مذکور به پردازنده های قوی INTEL CORE I7 مجهزند و کارت گرافیک قوی ای دارند.این لپ تاپ ها از سری گیمینگ هستند و برای طرفداران بازی های کامپیوتری انتخاب خوبی هستند.
فوجیتسو زیمنس
این برند هم یک لپ تاپ فوق حرفه ای که به پردازنده هشت هسته ای مجهز است به بازار عرضه کرده است. این لپ تاپ دارای ویژگی هایی چون، تجهیز به پردازنده
INTEL CORE I7-QM هشت هسته ای و هارددیسم یک ترابایتی است. صفحه نمایش این لپ تاپ حرفه ای هم 3/17 اینچ از نوع FULL HD است. لپ تاپ مذکور با قیمتی حدود دو میلیون و 650 هزار تومان از حدود دو هفته پیش وارد بازار داخلی شده است.
آی بی ام لنوو
این برند هم مدل های V570 A Z570A و Z470 را به بازار عرضه کرده است که قیمتی حدود یک میلیون و 400 هزار تا یک میلیون و 500هزار تومان دارند. این لپ تاپ ها به پردازنده های پرقدرت، حافظه های با ظرفیت بالا و کارت گرافیک های قوی مجهزند و در ردیف لپ تاپ های میان قیمت بازار قرار دارند.
ایسوس
یکی از مدل های جدید ایسوس در بازار داخلی مدل NX90 است که یک لپ تاپ صفحه بزرگ با صفحه نمایش 4/18 اینچی است. این لپ تاپ یا بهتر بگوییم ابر لپ تاپ به پردازنده INTEL CORE I7، کارت گرافیکی Nvidia GeForce GT335M DDR3 VRAM 1024 MB UpTo 4096 MB، هارددیسک یک ترابایتی و... مجهز است. قیمت این لپ تاپ حدود دو میلیون و 650 هزار تومان اعلام شده است.
گوشیهای تلفن همراه خارجی در حالی حدود 90درصد بازار ایران را به خود اختصاص داده اند که به نظر می رسد تولیدکنندگان داخلی می توانند با اندکی حمایت و افزودن بر کیفیت و امکانات تولیدات خود، بخش عمده ای از این بازار پرمصرف را به خود اختصاص دهند، این در حالیست که تبلت و لب تاپهای ایرانی نیز در راهند.
به گزارش خبرنگار مهر، هر چند آمار رسمی یا واقعی به علت ورود قاچاق در مورد استفاده از گوشیهای همراه در کشور وجود ندارد ولی به نظر می رسد حجم مبادلات صورت گرفته در این بخش، رقم قابل توجه ای باشد زیرا فروش گوشیهای همراه با وجود اوج گرفتن آن در کشور هنوز فروکش نکرده و عطش داشتن گوشیهای پیشرفته و با امکانات در بین مردم به خصوص جوانان به نظر سیری ناپذیر می آید.
بازار پر رونق گوشیهای همراه در ایران در حالی شکل گرفته که به علت ورود اغلب گوشی ها به بازار به صورت قاچاق، درآمد چندانی را عاید اقتصاد کشور نمی کند و به علت کم حجم بودن گوشیها، این کالا به راحتی از مبادی ورودی کشور به صور قاچاق وارد می شود و به دست مصرف کننده ایرانی می رسد این در حالی است که هم اکنون نظارت بر تولید کنندگان داخلی شاید بیشتر از ورود گوشیهای همراه به ایران باشد.
طبق آخرین آمار اعلام شده ماهانه حدود 800 هزار گوشی به کشور قاچاق می شود و 70 درصد گوشیهایی که در دست مردم ایران است به صورت قاچاق وارد کشور شده است. همچنین 75 درصد از گوشی های بالای 200 هزار تومان بازار به ایران قاچاق می شوند که منابع آن بیشتر به جیب واسطه ها و شرکتهای خارجی می شود تا مصرف کننده داخلی یا اقتصاد ملی و از سوی دیگر تولیدات بخش داخلی تنها نیاز اندکی از بازار داخلی به گوشیهای همراه را تامین می کند.
آمار نشان می دهد تا پایان سال 2010 حدود 67.5 میلیون مشترک تلفن همراه با ضریب نفوذ 91 درصد در ایران وجود داشت و پیش بینی می شود که تا سال 2015 متوسط رشد سالیانه ایران8.4 درصد باشد که مجموع مشترکان تلفن همراه به 101 میلیون نفر معادل ضریب نفوذ 128 درصد خواهد رسید.
این رقمها که خروج میلیاردها دلار ارز از کشور را نشان می دهد در حالی است که می توان با اندکی فرهنگ سازی و تقویت تولیدکنندگان داخلی اقدام به سوق دادن این سرمایه هنگفت به سمت تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی، باعث رونق بخشیدن به اقتصاد ملی و شکوفایی کسب و کار در کشور شد.
در شرایط فعلی در بازار ایران نیز چند تولید کننده گوشیهای همراه وجود دارند ولی به هیچ وجه نتوانسته اند در برابر تولید کنندگان خارجی قدم علم کنند هر چند شرکت ارتباط همراه گویا اروند با تولید گوشیهایی با مارکGLX توانسته تا حدودی از بازار ایران را تامین کند ولی به نظر می رسد شرکتهای ایران نیازمند حمایت بیشتر از سوی دولت هستند.
در همین خصوص رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباط همراه گویا اروند از تولید گوشیهای هوشمند ایرانی با پشتیبانی از سیستم عامل آندروئید خبر داد که قرار است به زودی وارد بازار شوند.
عبدالرضا مریداوی با اشاره به فاز جدید تولید انبوه گوشیهای ایرانی “GLX” و برنامه های این شرکت برای افزایش سهم بازار اظهار کرد: با توجه به تمهیدات ایجاد شده تولید انبوه گوشیهای “جی ال ایکس” نسبت به سال گذشته به دو برابر افزایش پیدا کرده و برنامه های این شرکت برای افزایش سهم بازار تلفن همراه گسترش یافته است.
وی با بیان اینکه تا پیش از این تمرکز جی ال ایکس به سمت تولید گوشیهای ارزان قیمت کمتر از 100 هزار تومانی بود که نیاز اولیه کاربران را فراهم می کرد، ادامه داد: در حال حاضر و برای سال 90 تولید گوشیهای هوشمند و در سطح پیشرفته را در دستور کار قرار داده و براین اساس به زودی گوشیهای جی ال ایکس با پیشرفته ترین امکانات و قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل موبایل آندروئید به بازار کشور عرضه می شود.
مریداوی با اشاره به متوسط قیمت 180 تا 700 هزار تومان برای عرضه این گوشیها در بازار تاکید کرد: جی ال ایکس پنج مدل گوشی لمسی هوشمند دارای سیستم عامل آندروئید به بازار ارائه می کند.
رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباط همراه گویا اروند از تولید سالانه یک میلیون گوشی موبایل هوشمند و تولید روزانه شش هزار دستگاه از این نوع گوشی به عنوان برنامه های این شرکت نام برد و تصریح کرد: با ادامه این روند، گوشی های “جی ال ایکس” بیش از 30 درصد سهم بازار موبایل کشور را در میان رقبای مطرح از آن خود می کند.
عکس تزئینی است
وی تاکید کرد: شرکت ارتباط همراه گویا اروند سال گذشته ماهانه به طور میانگین 100 هزار دستگاه گوشی تلفن همره تولید کرد. از این میزان تنها 500 هزار دستگاه گوشیهای جی ال ایکس روانه بازار داخلی شد. بیشترین تولیدات این شرکت به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد.
از سوی دیگر مدیر داخلی شرکت ارتباط همراه گویا اروند در جریان برگزاری نمایشگاه توانمندی استان خوزستان در منطقه آزاد اروند از تولید و روانه بازار کردن نخستین تبلیت ایران با مارک GLX در آینده ای نزدیک خبر داد.
جبار حردانی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این شرکت از شش سال پیش تولید انواع گوشیهای همراه ایرانی را در منطقه آزاد اروند آغاز کرد که در این شرکت با تولید گوشیهای باکیفیت و با قیمت مناسب، نظر مساعد مشتریان ایرانی را جلب کند.
وی افزود: در شرایط فعلی این شرکت 50 نوع گوشی تلفن همراه با مارک GLX را روانه بازار می کند که امسال طبق اعلام مدیریت شرکت، تولیدات شرکت به 700 نوع گوشی افزایش خواهد یافت تا رضایت مشتریان ایران را با تمامی سلیقه ها تامین کنیم.
حردانی نژاد در خصوص برنامه های این شرکت برای سال تولید ملی نیز عنوان کرد: در حال حاضر این شرکت به شدت به دنبال گسترش تنوع محصولات خود است به گونه ای که قرار است به زودی تبلیت با مارک GLXبه عنوان نخستین تبلت ایرانی به کیفیتی مناسب و قیمتی بارونکردنی برای مردم ایران در این شرکت تولید و روانه بازار شود.
مدیر داخلی شرکت ارتباط همراه گویا اروند افزود: لب تاپ و انواع دوربینهای مدار بسته نیز قرار است در سال جاری در این شرکت تولید شود تا مردم ایرانی نیز با اشتیاق از وسایل وطن خود در این خصوص استفاده کنند.
حردانی نژاد عنوان کرد: در حال حاضر یک هزار نفر در کارخانه این شرکت در شهرستان خرمشهر و دفاتر این شرکت در حال اشتغال هستند که تا دو هفته آینده این تعداد به بیش از یک هزار و 200 نفر خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه حدود پنج سال از آغاز فعالیت این شرکت در بخش تولید گوشی همراه می گذرد، گفت: قیمت بسیار مناسب و خدمات پس از فروش گسترده در سطح کشور از مزیتهای گوشیهای «جی ال ایکس» در کشور است که به نظر می رسد مصرف کننده ایرانی به این شرایط بیشتر به سمت خرید گوشیهای ایران تمایل پیدا کند.
حردانی نژاد با اشاره به اینکه در شرایط فعلی سالانه یک میلیون گوشی در این شرکت تولید می شود، عنوان کرد: در برنامه جدید شرکت تولید سالانه پنج میلیون گوشی همراه در این شرکت هدفگذاری شده که علاوه بر تامین بخش بیشتری از نیاز داخلی کشور، بخش از تولیدات به کشورهای همسایه به خصوص عراق صادر می شود.
مدیر داخلی شرکت ارتباط همراه گویا اروند تاکید کرد: شاید در نگاه اول مصرف کننده احساس کنند گوشیهای تولیدی این شرکت به علت ایرانی بودن کیفیت لازم را ندارد ولی ما در این مدت به خوبی روی کیفیت تولیدات خود فعالیت کرده ایم و از نظر کیفیت گوشیهای ما با تولیدات خارجی قابل رقابت است.
با این شرایط به نظر می رسد در صورتیکه شرکتهای داخلی به سمت تولید گوشیهای با کیفیت و دارای امکانات ویژه و پیشرفته حرکت کنند تولیدکننده داخلی بی رغبت نیست که از تولیدات وطنی برای برقرای ارتباط استفاده کند.
طراحان و دانشمندان دانشگاه کمبریج در حال همکاری بر روی پروژه ای هستند که به نمایش کاربردهای آینده فناوری فتوولتائیک زیستی می پردازد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آنها مبلمانی مفهومی طراحی کرده اند که شامل یک میز است که به جمع آوری انرژی از خزه های روی آن در طول روز در یک باتری پرداخته و در شب از این انرژی برای روشن کردن چراغ مجاور استفاده می کند.
فناوری فتوولتائیک زیستی می تواند با استفاده از فعالیت فوتوسنتز موجوداتی مانند سیانو باکتری، خره، جلبک و گیاهان آوندی به تولید برق بپردازد.
همانطور که از نام این مفهوم پیداست، «میز خزه» از مجموعه ای از دستگاههای فتوولتائیک زیستی برخوردار است که به تولید برق از یک خوشه گیاهان خزه می پردازد.
تامین نیروی چراغ خواب و لپ تاپ با میز خزه
اگرچه میزان انرژی به دست آمده از این میز برای نیرودهی به یک چراغ رومیزی که از اهداف این پروژه به شمار می رود، کافی نیست با این حال این گروه نشان داده اند که چگونه همین فناوری توانسته به تامین نیروی دستگاههای کوچکی مانند ساعت دیجیتال، با اعمال مقداری از واحدهای تولید شده توسط این میز خزه بپردازد.
در جریان فرآیند فوتوسنتز، خزه به انتشار ترکیبات آلی به خاک دارای باکتری می پردازد. این باکتری سپس به تجزیه این ترکیبات آلی پرداخته و یک محصول جانبی شامل الکترونها را آزاد می کند. این الکترونها با الیاف رسانای درون میز خزه جمع آوری شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
در حال حاضر این فناوری قادر به تولید حدود 50 میلی وات در متر مربع برق بوده و دانشمندان پیش بینی کرده اند که دستگاههای آینده می توانند تا سه وات بر متر مربع تولید کنند.
طراحی گیاهی جالب دیگری که در نمایشگاه طراحی سالن ستلایت به نمایش درآمده کاربران را قادر به شنیدن موسیقی یک گیاه می کند.
موسیقی گیاهان را بشنوید
این مفهوم که «کویشی» نام داشته با ارزیابی تغییرات فتوشیمیایی و تکانه های موجود در یک گیاه کار می کند که به طور بلادرنگ به شکل نوت های موسیقی در می آیند. نوتهای بالاتر برای تکانه های قویتر و نوت های پائین برای تکانه های ضعیفتر مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو موسیقی نواخته شده درون گیاه به صورت خودبه خود تولید شده و موسیقی هیچ دو گیاهی شبیه یکدیگر نیست.
شرکت ASUS در یک حرکت جالب اولین سنسور حرکتی تشخیص حرکت بدن را برای کامپیوتر ارائه کرد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده وب سایت رسمی شرکت ایسوس، این دستگاه در سه مدل به بازار ارائه شده است که بر اساس کاربرد بهینه شده اند. به طور کلی این دستگاه امکان نصب به وسایلی مانند کامپیوتر، دسک تاپ و نوت بوک را دارد و به راحتی می توان آن را به این گونه وسایل متصل کرد و از توانایی آن لذت برد. بعد از نصب این دستگاه، این امکان به شما داده می شود تا با استفاده از حرکات دست و نرم افزار تعبیه شده به راحتی سیستم خود را مدیریت کنید. در این حالت شما به راحتی به اطلاعات و دیگر موارد خود مانند فیلم ها، موسیقی ها و نرم افزار ها خود دسترسی خواهید داشت. اما این تمام ماجرا نیست، زیرا با استفاده از Xtion شما می توانید به راحتی با استفاده از مرورگر موجود در نرم افزار این دستگاه به 30 وب سایت دسترسی پیدا کنید.
فعالان صنف رایانه، طی سال های اخیر با مشکلات درونی بسیاری از جمله احتساب مالیات های سنگین برای فعالان شرکتی و فروشگاهی، شیوه استانداردسازی کالاها و افزایش تعرفه استانداردسازی، مشکلات مربوط به بیمه فعالان این صنف، بی توجهی سازمان های مربوطه به مشکلات اعضای این صنف، و... مواجه بوده اند و این اواخر هم مشکلات ناشی از نوسانات نرخ ارز و محدودیت ثبت سفارش و همچنین سختی پروسه واردات کالا، گره مشکلات اعضای این صنف را کورتر کرده است.
اعضای این صنف که دل پردردی از وضعیت موجود دارند می گویند، کمترین کمکی که ارگان ها و سازمان های دولتی می توانند در این شرایط به واردکنندگان و فعالان صنف آی تی کنند این است که مشکلات درونی را حل کرده یا حداقل کاهش دهند.
در این رابطه ما با علیرضا پورنقشبند، عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران و مدیرعامل شرکت نقش البرز گفت وگویی در مورد وضعیت بازار و مشکلات فعالان این صنف داشتیم که شرح آن را می خوانید:
بهتر است گفت وگو را با وضعیت کنونی بازار کامپیوتر آغاز کنیم. فعالان این بازار گلایه های زیادی از سختی شرایط واردات کالا و... دارند و معتقدند بحث محدودیت ثبت سفارش فشار بیشتری به بازار کامپیوتر وارد آورده است تا نوسانات نرخ ارز. نظر شما در این مورد چیست؟
در حال حاضر هر اتفاق جدیدی در بازار منجر به متضرر شدن گروهی می شود. زمانی که نوسانات نرخ دلار آغاز شد، به دلیل اینکه کالاهایی که از قبل با دلار ارزان وارد بازار شده بودند در بازار موجود بودند، کمتر واردکننده ای برای واردات کالا با دلار گران اقدام کرد. این روند ادامه یافت تا اینکه بازار با کاهش موجودی مواجه شد و این درحالی بود که نرخ دلار هم روند صعودی سریعی داشت و ما با محدودیت ثبت سفارش هم مواجه شدیم. در چنین شرایطی واردکنندگان تصمیم گرفتند برای واردات کالا با دلار گران و تحت شرایط سختی اقدام کنند. درست زمانی که کالاهای وارداتی جدید با دلار گران (مثلا 1900 تومانی) وارد بازار شد، قیمت دلار شکست و به مرز یک هزار و 600 تومان رسید و این یعنی ضرر مسلم واردکننده ای که کالا را با دلار 1900 تومان وارد بازار کرده است.
این عدم ثبات اقتصادی در کنار عدم ثبات در تصمیم گیری ها در مورد مساله محدودیت ثبت سفارش، علاوه بر اینکه باعث بروز مشکلات این چنینی می شود باعث می شود در صنف مشکلات دیگری هم مانند رشد قاچاق، رشد عرضه کالاهای بدون گارانتی، گارانتی های قلابی و... به وجود آید.
این طور که پیداست اوضاع و احوال بازار وخیم است و فعالیت در فضای بازار نوعی خطر کردن است!
در حال حاضر شرایط بازار وخیم و غیرقابل پیش بینی است و کمتر فردی جرات می کند در این اوضاع و احوال کالای جدید وارد بازار کند. برنامه های جدیدی هم که در بازار اجرا کرده اند (مانند طرح شبنم و...) بیش از اینکه جنبه حمایتی داشته باشد، جنبه منفی داشته است. به همین دلیل کسبه می ترسند کالا وارد بازار کنند و بازار به شکل بازار خاکستری و بازار سیاه درآمده است.
از طرح شبنم گفتید. شبنم در بازار شما چقدر تاثیر دارد؟
از نظر من طرح شبنم یک طرح بسیار ناقص است که بزرگ ترین نقص آن این است که برای کالاهای موجود در بازار، بدون هیچ فکر و بررسی قوانین تنبیهی در نظر گرفته شده است. راه حل هایی هم که تا کنون ارائه کرده اند اصلا در توان دستگاه اجرایی نیست که مورد استفاده قرار گیرد. پس یا باید از این قوانین صرف نظر کنند و بگویند به هر کالایی که در بازار موجود است بارکد و طرح تعلق می گیرد یا اینکه قوانین را دوباره مورد بررسی و بازنگری قرار دهند. ایراد بعدی این است که با تمام این بگیر و ببندهایی که انجام می دهند، ارائه و نصب این طرح هیچ اثر مثبتی در بازار ندارد. چون امکان نصب این هولوگرام ها در گمرک وجود ندارد و نخواهد داشت، نمی توان مطمئن بود که این هولوگرام تنها روی کالاهایی که از مبادی رسمی وارد شده اند نصب می شوند.
ولی گویا قرار بر این است که برچسب در گمرک روی کالاها نصب شود.
خیر. این امکان وجود ندارد.
با این تعاریف حتی کالاهای قاچاق هم می توانند به طرح شبنم مزین شوند. درست است؟
بله درست است. اصلا یکی از ایرادهای بزرگ طرح شبنم این است که به کالاهای قاچاق و بدون گارانتی وجاهت می دهد. تصور کنید که یک فروشنده یک پارتی کالا از گمرک ترخیص می کند و یک پارتی هم از طریق قاچاق وارد بازار می کند. برچسب ها را هم در اختیار دارد و این برچسب ها را روی کالاهایی که به فروشگاه می آورد، نصب می کند. حال این کالاها می خواهند قاچاق باشند یا از گمرک ترخیص شده باشند. به هر حال توسط فروشنده به برچسب شبنم مزین می شوند.
داستان ایجاد مرکز استاندارد تخصصی و بحث ارزیابی کالاها توسط یک آزمایشگاه جدید به کجا کشیده شد؟
بحث استاندارد کالاهای آی تی در مورد چهار قلم کالا شامل، نوت بوک، اسکنر، پرینتر و سرور از چندین سال قبل تا کنون در حال پیگیری است و این چهار قلم کالا هنگام واردات باید مراحل تست و بررسی را در اداره استاندارد طی کنند. یکی از بزرگ ترین انتقادات وارده به آزمایشگاه هایی است که این کالاها در آنها تست می شوند. این آزمایشگاه ها چندان مورد بازرسی قرار نمی گیرند و روال کاری و تست محصولات در آنها مغایر با روال استاندارد است. مشکلات دیگری هم در ناحیه اجرا اتفاق افتاده است که واردکنندگان را آزار می دهد. به همین دلیل ما با بحث ایجاد یک آزمایشگاه جدید در قالب یک ضرورت مواجه شدیم و تصمیم گرفتیم که یک مرجع درست داشته باشیم تا در مورد تست و بررسی کالاها به طور علمی و غیرمغرضانه و با دید غیراقتصادی بتواند اظهار نظر کند. به همین دلیل من طرحی را ارائه دادم که یک آزمایشگاه سومی راه اندازی شود تا به طور تخصصی به بررسی کالاهای وارداتی
بپردازد.
شرکتی که فراخوان ایجاد آزمایشگاه جدید برای تست محصولات آی تی را در سایت سازمان نظام صنفی داده است همان آزمایشگاه جدیدی است که در موردش صحبت می کنیم؟
خیر. تا این لحظه که با هم صحبت می کنیم آزمایشگاه این شرکت ربطی به این بحث ما ندارد.
فکر می کنید ترکیب سهامداران این شرکت این توانمندی را دارد که آزمایشگاه مورد نظر سازمان نظام صنفی شود؟
اینکه این شرکت این توانمندی را دارد یا خیر موضوعی است که خود این شرکت باید پاسخ دهد. اما تاسیس آزمایشگاه کادر و نیروی متخصص می خواهد. وقتی آزمایشگاه مرکز تحقیقات راه اندازی شد از نظر کادر و تجهیزات تست کالا بسیار ضعیف بود و البته هنوز هم بسیار ناقص است. این آزمایشگاه ها در سطح استانداردهای جهانی و حتی داخلی هم نیستند. پس ما باید ببینیم این شرکت از لحاظ استانداردهای جهانی چه از لحاظ نیروی متخصص و چه از لحاظ تجهیزات در چه حدی است؟ قطعا در شرایط کنونی به هیچ وجه آن آزمایشگاه مورد نظر ما نیست، یا باید اساسنامه آن کاملا تغییر کند یا باید سازمان نظام صنفی از اساس کنسرسیومی برای این آزمایشگاه تعیین کند.
بر اساس طرحی که شما داده بودید سازمان نظام صنفی به طور مستقل قصد راه اندازی آزمایشگاه جداگانه را داشت؟
سازمان نظام صنفی طبق ضوابط و قوانینی که دارد نمی تواند فعالیت اقتصادی داشته باشد. طرح من این بود حالا که سازمان نمی تواند آزمایشگاه احداث کند، با مشارکت افراد حقیقی و حقوقی یا شرکت های دیگر آزمایشگاه دیگری تاسیس شود که مطابق ضوابط و اساسنامه هایی باشد که ما در نظر داریم. البته سازمان نظام صنفی نمی تواند آزمایشگاهی را مجبور کند که مطابق قوانین آن حرکت کند.اما می تواند آزمایشگاهی تاسیس کند و قوانین و ضوابط خود را در آن بگنجاند و خیالمان راحت باشد که این آزمایشگاه در آینده خطا نخواهد رفت.
در آمدزایی آزمایشگاه ها چگونه است؟ مگر این آزمایشگاه ها تعرفه مشخصی ندارند؟
سال 83 برای آزمون لپ تاپ 240 هزار تومان تعرفه گذاشتند. ابتدای سال 90 تعرفه تست لپ تاپ ناگهان دو برابر شد و اعتراضات هم نتیجه ای نداد. تعرفه ها باید توسط مرجع دولتی تعیین شود. ولی مشاهده می کنید آنقدر بحث ثروت اندوزی گرم است و شیرین که این آزمایشگاه ها خود تعرفه را افزایش می دهند و توجهی هم به اعتراضات ندارند. ما اعتقاد داریم تعرفه هایی که اکنون این آزمایشگاه ها از ما اخذ می کنند بیش از ده برابر تعرفه های سازمان استاندارد است. همچنین برخی از این آزمایشگاه ها به تجهیزات تست دستگاه مجهز نیستند ولی به اداره استاندارد اعلام می کنند که به این تجهیزات مجهزند و بابت انجام تست های غیر استاندارد به روش های نادرست از واردکنندگان پول می گیرند.
بحث دیگری هم از چند سال پیش در سازمان در حال پیگیری است و آن بحث رتبه بندی شرکت ها است که رضایت مندی مشتریان را هم به فاکتورهای حائز امتیاز افزوده است. این طرح در حال حاضر سرو صدای زیادی ایجاد کرده و بسیاری بر این باورند در صورت اجرای این طرح تمام شرکت ها یک رتبه پایین می آیند.چراکه تعداد مشتریان شرکت ها هم با هم برابر نیست و ممکن است ده اعتراض از یک شرکت با یک هزار مشتری، چندان به چشم نیاید تا ده اعتراض از شرکتی با 50 مشتری. نظر شما در این رابطه چیست؟
من فکر می کنم این موضوع هم مانند بحث استاندارد می شود.وقتی ما میزان و معیار محک را نتوانیم به درستی تعریف و سازماندهی کنیم به طوری که نتوانیم برای کمی کردن مفاهیم روش درستی در نظر بگیریم دچار این اتفاقات می شویم. الان بزرگ ترین مشکلی که در این زمینه داریم این است که ما فرمول مشخص و درستی برای کمی کردن میزان رضایت مشتری نداریم.؟یا فرمولی برای سنجش توانمندی اقتصادی یک شرکت نداریم. ما به این فرمول ها نیاز داریم. در کل، کمی کردن این مسائل در رتبه بندی ها کار پیچیده ای است و من فکر نمی کنم این کار نتیجه درست و دقیق داشته باشد.
اما هنگام تصویب این طرح شما جزو اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی بودید.
من در جریان تصویب این طرح نیستم.
چطور شما در هیات مدیره حضور داشتید و نسبت به این موضوع بی اطلاعید؟
یکی از اعتراضات ما هم این است که چطور برخی از پروژه ها به هیات مدیره آمده است و ما چه زمانی آنها را تصویب کرده ایم!
در خاتمه پیش بینی از وضعیت بازار کامپیوتر دارید؟
در شرایط فعلی نمی توان پیش بینی درستی از وضعیت بازار داشت. اگر می شد وضعیت بازار و روند نرخ دلار را پیش بینی کرد مشکلی وجود نداشت.
یک لپ تاپ جدید برای علاقه مندان به بازی های ویدئویی به بازار معرفی شده است. این لپ تاپ محصول شرکت Origin PC بوده و با مدل EON11-S به بازار معرفی شده است.
این لپ تاپ 11 اینچی دارای پردازنده نسل سومی Intel Mobile است و از پردازنده گرافیکی مدل GeForce GT 650M شرکت Nvidia بهره می برد. این پردازنده با 2 گیگابایت حافظه DDR5 کار می کند و کیفیت تصویری مناسبی را برای کاربرانش به همراه می آورد. تکنولوژی Nvidia Optimus عمر باتری این لپ تاپ را تا حد قابل توجهی بالا می برد تا جایی که در هر بار شارژ کامل این لپ تاپ می تواند تا 6 ساعت و نیم به صورت مداوم کار کند.
بلوتوث نسخه 4 و اینترنت Wi-Fi از امکانات ارتباطی این لپ تاپ است. این محصول همچنین مجهز به پورت USB 3.0 و HDMI بوده و از نسل جدید پردازنده Ivy Bridge شرکت Intel بهره می برد. شرکت Origin PC اعلام کرده است که این لپ تاپ جدیدش را از آخرین روز ماه مه و با قیمت 999 دلار به بازار عرضه خواهد کرد و به فروش عمومی خواهد رساند.