
وجه داشته باشید که میتوانید روی اکسس پوینت خود پسوورد بگذارید تا هر کسی نتواند از فایل های اشتراک گذاری شما استفاده کند. برای اینکار در همان پنجره Ralink باید روی دکمه Security setting کلیک کنید و در آن صفحه قسمت Authentication Type را روی WPA-PSK قرار دهید و بعد در قسمت WPA Pre-shared-Key پسوورد مورد نظر خود را وارد کنید و در آخر روی دکمه OK کلیک کنید.
البته اگر میخواهید میتوانید قسمت پسوورد گذاری را انجام ندهید.

:: بستن تمام دیوار های آتشی و امنیتی
شما برای اشتراک گذاری احتیاج به غیر فعال کردن و بستن تمام دیوار های آتشین دارید. اگر روی لپ تاپ شما آنتی ویروس نصب هست باید قسمت های امنیتی شبکه آن را هم غیر فعال کنید.
1. غیر فعال کردن دیوار آتشین ویندوز:
برای اینکار ابتدا به Network Connections رفته و روی Change Windows Firewall settings کلیک کنید.
حال در پنجره باز شده تیک را روی گزینه off قرار دهید و روی OK کلیک کنید.
سپس همانطور که گفتیم اگر آنتی ویروسی روی ویندوز شما نصب هست باید قسمت های امنیتی شبکه آن را غیر فعال کنید.
2. غیر فعال کردن امنیت شبکه آنتی ویروس
آنتی ویروس مورد نظر ما در اینجا ESET هست. ابتدا پنجره آنتی ویروس را باز کنید و به قسمت Setup بروید.
حال باید همانند عکس روی این دو گزینه کلیک کنید و Yes را انتخاب کنید.
بعد از انجام کار میبینید که آیکون آنتی ویروس قرمز رنگ شده است.
:: تعیین یک پوشه یا یک فایل برای اشتراک گذاری
حالا باید در اینجا فایل یا پوشه مورد نظر خود را برای اشتراک گذاری آماده کنید، با انجام اینکار فقط همان پوشه یا فایل شما قابل مشاهده هست و هر وقت که بخواهید میتوانید اشتراک گذاری را قطع کنید.
ابتدا به محل قرار گرفتن پوشه یا فایل مورد نظر خود بروید و روی آن کلیک راست کرده و گزینه properties را انتخاب کنید.
سپس در پنجره باز شده به تب Sharing بروید و همانند عکس زیر هر 2 تیک را فعال کنید و در آخر روی دکمه OK کلیک کنید.
ممکن هست کمی طول بکشد، البته بستگی به مقدار حجم فایل و تعداد فایل های شما دارد.
بعد از کلیک روی دکمه OK و اتمام کار باید یک دست زیر پوشه شما قرار بگیرد.
:: تنظیم و تعیین اتصال ها
این کار به طور کلی به 2 قسمت تقسیم میشود.
1. تنظیم IP
شما باید برای wlan خود یک IP مشخص کنید. توجه داشته باشید که این IP شما نباید مانند لپ تاپ دیگر باشد.
برای اینکار ابتدا به Network Connections بروید و روی Wlan خود کلیک راست کرده و گزینه Properties کلیک کنید.
حال در پنجره باز شده به تب General رفته و در قسمت پایین روی (Internet Protocol (TCP/IP دوبار کلیک کنید تا پنجره جدیدی باز شود.
سپس مانند عکس زیر عملیات را انجام دهید و در آخر همه پنجره ها را OK کنید تا بسته شوند
2. تعیین اتصال
ابتدا به Network Connections رفته و اگر LAN دارید روی آن و اگر هم ندارید روی یکی از کانکشن های اینترنت خود به دلخواه کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
حال در پنجره باز شده به تب Advanced رفته و مانند عکس هر 2 تیک را فعال کنید و در آخر روی دکمه OK کلیک کنید.
سپس بعد از تعیین اتصال باید مثلث زرد رنگ از کنار آیکون Wlan برداشته شود.
تقریبا کار تمام هست و فقط باید Wlan لپ تاپی که اکسس پوینت نیست را تنظیم کنید تا بتواند به لپ تاپی که اکسس پوینت هست وصل شود و از فایل های اشتراک گذاشته شده استفاده کند.
:: اتصال لپ تاپ به اکسس پوینت
برای اینکار کافی است دکمه Wlan خود را فشار دهید تا آن روشن شود و بعد روی آیکون Ralink کلیک راست کرده و گزینه switch to station mode انتخاب کنید.
بعد از اینکار پنجره ای باز میشود که باید به تب network بروید و در آنجا روی نام یکی از اکسس پوینت ها کلیک کرده و گزینه connect را انتخاب کنید.
بعد از connect شدن که معمولا 40 تا 60 ثانیه طول میکشد شما میتوانید از فایل های اشتراک شده استفاده کنید، که برای استفاده ابتدا باید به Network Connections رفته و بعد به My Network Places بروید.
بعد از اینکه وارد پنجره My Network Places شدید باید یک یا چند فولدر ببینید که آنها همان فایل های اشتراک شده هستند و با کلیک کردن روی آنها میتوانید از آنها استفاده کنید و آنها را در هارد خود کپی کنید.
توجه داشته باشید که فایل های داخل My Network Places فقط در مواقعی قابل مشاهده هست که لپ تاپ مقابل آماده باشد و در صورت قطع کردن ارتباط دیگر شما نمیتوانید از فایل ها استفاده کنید. همچنین این نکته را هم به یاد داشته باشید که اگر شما میخواهید فایلی را به لپ تاپ مقابل یعنی همان اکسس پوینت انتقال دهید لازم نیست که شما اکسس پوینت شوید، شما میتوانید هم فایلی دریافت کنید و هم فایلی را ارسال کنید.
زمان دریافت و ارسال فایل از این طریق تقریبا کوتاه هست و به طور مثال میتوانید یک فایل 500 مگابایتی را در 4 الی 5 دقیقه دانلود کنید، البته این هم بستگی به فاصله بین دو لپ تاپ و قدرت سخت افزاری آنها دارد.
این بود آموزش اشتراک گذاری فایل ها بین 2 لپ تاپ از طریق بی سیم که سعی کردیم آنرا ساده و کامل آماده به شما نشان دهیم. شما با خواندن این مقاله میتوانید از این به بعد 2 یا چند لپ تاپ را به هم دیگر متصل کنید و بعد فایل های خود را به اشتراک بگذارید.