سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بسیاری از کارشناسان آی.تی معتقدند پدیده فناوری امسال، نت‌بوک خواهد بود. اما تفاوت بین نت‌بوک‌ها و دیگر رایانه‌های موجود چیست؟


فریبا فرهادیان: نت‌بوک، کلمه‌ای مرکب از دو کلمه اینترنت و نوت‌بوک است که از حدود سه سال پیش باب شد.
به گزارش بی‌بی‌سی، صنعت لپ‌تاپ از سه سال پیش دستخوش یک انقلاب شد. شاید بتوان اصلی‌ترین عامل در ایجاد چنین انقلابی را مطرح شدن پروژه خیریه «یک لپ‌تاپ برای هر کودک» دانست. هدف این پروژه این بود که کامپیوترهایی ارزان‌قیمت را در دسترس مردم کشورهای در حال توسعه قرار دهد. پس از آن بود که شرکت تایوانی ایسوس دریافت که چنین کامپیوترهایی نه تنها برای مردمان کشورهای در حال توسعه سودمند است، که ساکنان کشورهای توسعه‌یافته نیز از آن استقبال زیادی خواهند کرد. به این ترتیب بود که لپ‌تاپ‌هایی سبک‌تر، ارزان‌تر و باریک‌تر با نام نت‌بوک ساخته و عرضه شد.
استقبال بی‌نظیر
اصلی‌ترین عامل محبوبیت نت‌بوک‌ها را می‌توان قیمت پایین آنها در مقایسه با لپ‌تاپ‌های استاندارد بیان کرد. یکی دیگر از دلایل محبوبیت نت‌بوک‌ها وزن بسیار کم آن‌هاست. هر نت‌بوک با وزنی معادل یک کیلوگرم به مالک خود این امکان را می‌دهد که در حال حرکت کارهایی ساده مثل وبگردی را تجربه کند. برخوردار بودن از صفحه لمسی و صفحه کلیدی نسبتا بزرگ از دیگر مزیت‌هایی است که باعث شده نت‌بوک‌ها کانون توجه مشتریان بسیاری باشند.

نسل اول نت‌بوک‌ها از سیستم‌عامل لینوکس که قدرت اجرای راحت‌تری داشت، استفاده می‌کرد؛ اما به مرور زمان کاربران این سیستم عامل را با انواع سیستم‌عامل‌های مایکروسافت مثل ویندوز XP عوض کردند.
نایت لنکسون از وب‌سایت فناوری CNET، دلیل چنین رویکردی را عدم آشنایی کافی کاربران با سیستم‌عامل لینوکس می‌داند. به گفته او کاربران نت‌بوک‌ها به اندازه‌ای که با ویندوز آشنایی دارند، لینوکس را نمی‌شناسند و بنابراین نمی‌توانند برنامه‌ها و ابزارهای دلخواهشان را روی نت‌بوک خریداری شده نصب کنند. به همین دلیل به سراغ جایگزینی مثل XP می‌روند.
بازار رقابت، داغ داغ
عدم استقبال از لینوکس باعث شد تا مایکروسافت وارد بازار رقابت شود و ویندوز 7 را برای استفاده در نت‌بوک‌ها بهینه‌سازی کند.
لنکسون در این زمینه توضیح می‌دهد: «نسخه جدید ویندوز 7 که مایکروسافت اخیرا روی آن کار می‌کند، بسیار سبک است و هرچند امکان انجام برخی کارها را به شما نمی‌دهد، باعث افزایش قیمت نت‌بوک ها نیز نخواهد شد».
گوگل هم سعی دارد از این میدان رقابت عقب نماند. این شرکت نیز خبر از ارایه سیستم‌عامل جدیدی تحت شبکه برای نت‌بوک‌ها داده است. انتظار می‌رود نسخه جدید نت‌بوک که با سیستم عامل گوگل کروم کار می کند در نیمه دوم سال 2010 / تابستان 1389 به بازار عرضه شود. این سیستم عامل در عرض چند ثانیه بارگزاری می‌شود و به کاربران امکان وب‌گردی و چک کردن ای‌میل را با سرعت بسیار بالایی می‌دهد.
لنکسون پیش‌بینی می‌کند که سرنوشت کروم نیز مشابه سرنوشت لینوکس باشد. کاربرانی که آشنایی زیادی با کروم ندارند، ممکن است نرم‌افزار دیگری را جایگزین آن کنند.





تاریخ : سه شنبه 91/5/24 | 10:7 صبح | نویسنده : mohammad javad behzadpoor | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.